Een sprankelende eindvoorstelling: Vijf jaar dans op één magische dag

Na maanden van intensieve voorbereidingen was het eindelijk zover: op zaterdag 13 juli schitterden we in theater De Kom met onze langverwachte eindvoorstelling. Maar dit was niet zomaar een optreden; het was een viering van ons vijfjarig bestaan, en dat deden we in stijl! Met een indrukwekkende variëteit aan dansstijlen, waaronder Klassiek Ballet, Urban Fusion, Streetdance, Modern-Jazz, Hip Hop, Kinder- en Kleuterballet, Peuterballet en Kidsdance, brachten we een show die zowel betoverend als feestelijk was. Het podium fonkelde van de glitters, en elke choreografie barstte van energie en creativiteit.

De weg naar het podium: Het creatieproces

Het opzetten van een dergelijke show vereist meer dan alleen talent op het podium; het vraagt om een enorme toewijding achter de schermen. Onze reis begon maanden geleden met het uitwerken van choreografieën en muziek. Deze dansen moesten niet alleen passen bij de verschillende stijlen, maar ook
bij het overkoepelende thema van de show. Elk detail werd zorgvuldig op papier gezet, van de danspassen tot de posities op het podium. De andere stap was het selecteren en mixen van muziekstukken. Dit was een kunst op zich, waarbij we ervoor moesten zorgen dat alle muziek perfect
samenvloeide en op dezelfde frequentie werd gezet. Dit zorgde voor een naadloze overgang tussen de verschillende dansen, wat de show nog indrukwekkender maakte.
Naast de muziek en dans, moesten de kostuums bedacht, ontworpen en genaaid worden. Dit was een creatief proces waarbij we ervoor zorgden dat elk kostuum niet alleen de dansstijl weerspiegelde, maar ook het verhaal en de sfeer van de choreografie versterkte. De kostuums moesten daarna natuurlijk nog gepast worden bij de dansers, wat tijd en geduld vergde.

Het theater tot leven brengen

Een belangrijk onderdeel van de show was het belichtingsplan. Het juiste licht kon een scène transformeren, en daarom werkten we nauw samen met de theatertechnici om het perfecte lichtschema te creëren. Dit zorgde ervoor dat elke dans en elk moment op het podium op de juiste manier werd belicht, wat bijdroeg aan de magische sfeer van de dag.
Niet te vergeten waren de hulpouders, die een cruciale rol speelden in de voorbereiding van de showdag zelf. Tijdens een speciale bijeenkomst werden zij volledig geïnformeerd over hun taken en verantwoordelijkheden. Hun steun zorgde ervoor dat alles achter de schermen soepel verliep, zodat de dansers zich konden focussen op hun optreden.

Een onvergetelijke dag

Op de dag zelf was de energie in het theater bijna tastbaar. De dansers waren klaar om hun hart en ziel in elke beweging te leggen, en het publiek voelde de passie en toewijding die in de show was gestoken. De fotografie en videografie, uitgevoerd en geëdit door professionals, legde deze momenten prachtig vast, zodat we nog jaren kunnen terugkijken op deze bijzondere avond.
Na de show volgde de laatste fase: het beeldmateriaal controle door DOP, het wassen, drogen en opvouwen van alle kostuums, en het herordenen van alle benodigdheden. Dit zorgde ervoor dat we niet alleen met een voldaan gevoel terugkeken, maar ook klaar zijn voor de volgende uitdaging.

De eindvoorstelling van 13 juli was een dag vol energie, passie en onvergetelijke momenten. Het was een viering van vijf jaar dansplezier en creativiteit, en we kijken al uit naar de komende vijf jaar vol nieuwe
uitdagingen en prachtige optredens.