Streetdance volwassenen

Streetdance volwassenen in Hilversum

Proefles Streetdance volwassenen aanvragen


Streetdance volwassenen danslessen

In deze energieke les kun je je uitleven op goede beats, bekende hits en up-tempo muziek. Naast het plezier van dansen, werk je ook aan je ritmegevoel, spierkracht, uithoudingsvermogen en lichaamshouding. We beginnen met een warming-up om je spieren op te warmen en los te maken. Vervolgens doe je enkele korte danscombinaties om je voor te bereiden op de afsluiting van de les, waarin je een energieke choreografie leert.

Duur van de les: 60 minuten.

Lestijden

Dinsdag 20.00 uur

Kledingvoorschriften

Tijdens de Streetdance lessen hanteren wij kledingvoorschriften. We vragen alle dansers met lang haar om het vast te maken, zodat de kans op oogletsel door zwiepende haarpunten wordt geminimaliseerd.

Wat de kleding betreft, raden we fijn zittende gymkleding aan, zoals een legging en shirt, en indoor sneakers met een non-marking zool ter bescherming van de dansvloer. Als alternatief kan er ook op sokken worden gedanst.

FAQ

Veel gestelde vragen

Ja dat kan als er een plek in de les vrij is en wij van jullie een volledig ingevulde proefles aanmelding hebben mogen ontvangen. Je ontvangt z.s.m. na aanmelding een email met de bevestiging.  Vervolgens ben jij en je kind welkom op de eerst aangegeven dansles. 

Dat is één les na vrije keus. Na overleg kan tegen betaling van € 10,00 een tweede losse les gevolgd worden. 

Wij adviseren fijn zittende (sport)kleding; denk hierbij aan een legging, shirt en een indoor non marking zool. Alternatief is op sokken meedansen.

Als je niet kunt deelnemen aan de dansles is dat je eigen verantwoording, helaas je kunt geen lessen in halen. 

Graag mailen naar info@danceonpoint.nl

Ja dat kan. Er zijn voor de deur beperkte eigen plekken en er zijn parkeermogelijkheden rondom de dansschool. Het is gratis parkeren.

Streetdance volwassenen

Geschiedenis

Begin jaren ’80 ontstond Streetdance in achterstandswijken zoals The Bronx in New York. Jongeren hielden dance battles op straat, wat leidde tot verbeterde leefomstandigheden en voorkwam dat jongeren bij street-gangs terechtkwamen.

De dansstijl vond ook zijn weg naar clubs, waar dansers in ruim zittende ‘baggy clothes’ vrij konden bewegen en hun eigen dansbewegingen (freestyle) konden uitdrukken.

In de jaren ’90 waaide Streetdance over naar Europa. Regisseurs gebruikten de subcultuur in films, wat de bekendheid van de dansstijl vergrootte en invloed had op graffiti, scratchers, mode, dj’s, rappers en videoclips.

Pioniers

Dankzij videoclips van artiesten zoals Michael Jackson (‘The King of Pop’), Madonna, Janet Jackson en later Beyoncé, Justin Timberlake en Usher, is streetdance enorm veelzijdig geworden. De stijl evolueert continu, waardoor er steeds nieuwe danspassen ontstaan.

De bewegingen zijn losjes maar krachtig, wat goed past bij de snelle en vrolijke muziek (HipHop en R&B) die gebruikt wordt. Populaire bewegingen zoals de snake, body-roll en bounce komen vaak voor in choreografieën.

Hedendaags en toekomst

Streetdance is tegenwoordig een integraal onderdeel van de HipHop-cultuur en funkdansstijlen. Dansers improviseren tijdens optredens en worden aangemoedigd door mededansers en toeschouwers, wat leidt tot sterke sociale banden.

Theaters en crews

Streetdance wordt niet alleen op straat gedanst, maar ook in theaters. Moderne dans (Modern-Jazz) wordt vaak gecombineerd met streetdance voor spectaculaire optredens. Voorbeelden hiervan zijn ISH en danstheater Aya, die regelmatig optreden. Er zijn ook jaarlijkse kampioenschappen (UDO, IDO en CDAF) waaraan in verschillende leeftijdscategorieën kan worden deelgenomen, zowel solo, duet als in crews.